Waarom een online GGZ-behandeling?

Heb je klachten en misschien een GGZ-behandeling nodig? Zoek je bijvoorbeeld een psycholoog? Mogelijk heb je het al gemerkt: er zijn flinke wachttijden in de GGZ. Toch kun je snel starten. Daar helpen we je bij. Denk bijvoorbeeld aan een online GGZ-behandeling. 

Net zo goed als een gewone GGZ-behandeling

Een online GGZ-behandeling is net zo goed als een GGZ-behandeling bij de behandelaar. Net als bij andere GGZ-behandelingen heb je een verwijzing van je huisarts nodig. Maar hoe werkt het? We leggen het je graag uit. 

Dit kun je verwachten

  • Persoonlijk contact - Via beeldbellen heb je persoonlijk contact met je behandelaar. Vaak is er ook een online programma met oefeningen die je zelf kunt doen. 
  • Thuis, wanneer het jou uitkomt - Je volgt de behandeling thuis of waar jij je prettig voelt. Voor sommige mensen praat dat ook nog makkelijker. Soms kan dit 's avonds of in het weekend. 
  • Meer privacy - Niet wachten in een wachtruimte, dus nog meer privacy. En het beeldbellen met je behandelaar loopt via een beveiligde internetverbinding.
  • In je eigen tempo - Je spreekt zelf af met je behandelaar op welke dagen je contact hebt. Vaak kun je al aan de slag met online oefeningen wanneer het jou uitkomt. 
  • Ben je digitaal niet handig? - Heb je niets met computers of mobiele telefoons? Dan verwachten wij dat een online behandeling niet handig voor je is. Maar de keuze is aan jou!
Een online GGZ-behandeling kiezen
Lijkt een online behandeling je wel fijn? We hebben een aantal behandelaars die online werken én een contract met ons hebben, op een rijtje gezet. En het kiezen makkelijk voor je gemaakt. Bekijk of er een behandeling bij zit die bij jou past. 

Veelgestelde vragen over online GGZ

  • Een behandeling online betekent: je gaat beeldbellen en soms chatten met een behandelaar. Ook kan het zijn dat je een online programma met oefeningen volgt. De behandeling is verder hetzelfde en net zo persoonlijk als wanneer je bij een psycholoog op bezoek gaat.
  • Je hebt recht op vergoeding van psychologische zorg vanuit jouw basisverzekering. Dat geldt ook voor een online behandeling. Je hebt voor een vergoeding altijd een verwijzing van je huisarts nodig. Kijk vooraf wat je vergoed krijgt. Tip: log daarvoor even in op Mijn VGZbewuzt

  • Wil je alle GGZ zorgverleners in jouw buurt zien? Deze vind je in de Zorgzoeker. De meeste GGZ zorgverleners in de Zorgzoeker behandelen op locatie. Je gaat dan naar de zorgverlener toe. Soms is er een combinatie mogelijk met een online behandeling en behandeling op locatie. 


Dit zeggen mensen over GGZ-behandeling online

Clënt (38)

'Ik was sceptisch over online EMDR maar ik blijk ook thuis mijn eigen emoties aan te kunnen.'

Cliënt (51)

'Ik vind het fijn om vanuit huis mijn behandeling te volgen. Dan voelt het op de een of andere manier meteen vertrouwd met mijn behandelaar.'

Cliënt (29)

'Online behandelen is écht een aanrader. Ik dacht dat het afstandelijk zou zijn maar dat is het niet. En ik kon ook nog eens snel terecht!'