Machtiging hulpmiddelen aanvragen

Heb je een hulpmiddel nodig? Dan heb je soms een machtiging (toestemming) nodig voordat je deze vergoed krijgt. We helpen je graag bij het regelen van een machtiging.
Let op: Je hoeft ons nooit medische foto’s te sturen. Als het nodig is, ontvangen we de foto’s graag via je zorgverlener. Alleen die foto’s mogen we gebruiken.

Goed voorbereid je machtiging aanvragen

Voor het aanvragen van een machtiging heb je een aantal gegevens en documenten nodig. Hieronder leggen we je uit wat je alvast klaar kunt leggen. Dan gaat het aanvragen van de machtiging makkelijk en snel.
 1. Deze gegevens heb je nodig voor je aanvraag

  • Je klantnummer. Dat vind je in de VGZbewuzt-app. Of op je zorgpas of polisblad
  • De datum dat je het hulpmiddel nodig hebt
  • Je geboortedatum
 2. Deze documenten heb je nodig voor je aanvraag

  • Een verwijzing van jouw arts voor het hulpmiddel
  • De offerte voor het hulpmiddel. In plaats van de offerte kun je ook de rekening gebruiken
  • Een ingevuld aanvraagformulier voor het hulpmiddel. Hieronder lees je hoe dat werkt

  Kies hier je aanvraagformulier

  Voor de meeste hulpmiddelen gebruik je het algemene aanvraagformulier hulpmiddelen. Er zijn ook hulpmiddelen die een eigen aanvraagformulier hebben.

  Staat jouw hulpmiddel niet in deze lijst? Klik dan op het Aanvraagformulier hulpmiddelen om het te downloaden.

Zo verstuur je de aanvraag voor jouw machtiging 

Vul hieronder je klantnummer en geboortedatum in om te beginnen met de aanvraag. In de volgende stap zie je welke bijlagen je digitaal mee kunt sturen. Hier voeg je ook het aanvraagformulier toe dat je hebt ingevuld.

Wij gaan voor je aan de slag

Heb je de aanvraag helemaal ingevuld en alle bijlagen meegestuurd? Dan hoor je binnen 10 werkdagen of je aanvraag is goedgekeurd. Mist er nog iets of hebben we meer informatie nodig? Dan nemen we contact met je op.

Handig: vul het formulier digitaal in

Sla het formulier op je computer of tablet op. Kies hiervoor een naam en een plek waar jij het makkelijk terug kunt vinden. Klik in het document op de ruimte onder de vragen. Daar kun je je antwoord typen.

Vul alle informatie in die gevraagd wordt. Als er iets mist kunnen we de aanvraag namelijk niet voor je beoordelen. Dat zou natuurlijk vervelend zijn.