Meer inzicht in je GGZ nota’s vanaf 2022

Vanaf 2022 zetten de zorgverleners elke behandeling op de nota. Je ziet dan op de rekening de kosten van bijvoorbeeld een onderzoek. Maar ook de duur van een afspraak.

Deze rekening stuurt de zorgverlener vaak aan het einde van de maand naar ons. Eerst gebeurde dat pas als je jouw behandeling had afgerond. Deze nieuwe manier van factureren kan gevolgen hebben voor je eigen risico.

De voordelen voor jou

Doordat je zorgverlener eerder factureert, heb je sneller inzicht in je zorgkosten. Daarnaast wordt de rekening duidelijker. Je kunt de kosten namelijk beter herkennen, omdat niet alle behandelingen op 1 rekening staan. Dit maakt het controleren van de rekening ook een stuk makkelijker.

De gevolgen voor het eigen risico

Ben je met een behandeling in 2022 gestart? En loopt deze door in 2023? Dan kan het zijn dat je voor beide jaren het volledige eigen risico vlak achter elkaar betaalt. Wij begrijpen dat dit niet altijd uitkomt. Daarom bieden we je de mogelijkheid om een betalingsregeling af te sluiten. Dit kun je zelf regelen via de VGZbewuzt app of in Mijn VGZbewuzt.

Tip: geldt deze situatie voor jou? Dan kun je tot en met 31 januari gespreid betalen eigen risico aanvragen. Je betaalt dan vanaf maart je eigen risico in 10 termijnen. Ook dit regel je gemakkelijk in de VGZbewuzt app of via Mijn VGZbewuzt.