Betaalwijze aanpassen

Jij bepaalt hoe je jouw premie en zorgkosten betaalt. Jouw voorkeur pas je eenvoudig aan via de VGZbewuzt app of Mijn VGZbewuzt. 

Heb je met meer personen één zorgpolis?

Handig om te weten: alleen de hoofdverzekerde kan de voorkeur van betalen aanpassen. Dit geldt voor de wijze van betalen en voor het rekeningnummer waarmee je betaalt.

Log in om jouw betaalwijze aan te passen

Betalen via automatische incasso

Als je betaalt via automatische incasso, schrijven we de volgende zaken van je rekening af:

  • Premie (deze innen we altijd vooraf)
  • Eigen risico
  • Eigen bijdrage
  • Onterecht uitbetaalde vergoedingen
  • Termijn(en) van een betalingsregeling

Bedrag hoger dan € 385 maak je zelf over

Voor het eigen risico, je eigen bijdrage en onterecht uitbetaalde vergoedingen schrijven wij maximaal € 385 automatisch per keer af. Is het bedrag hoger dan € 385? Dan sturen wij je een e-mail met een iDEAL-betaallink. De factuur staat ook in Mijn VGZbewuzt en in de VGZbewuzt app.

Ontvang je je post van VGZbewuzt op papier? Dan sturen we je voor facturen boven € 385 een betaalverzoek per post. Ook betaal je dan € 1,25 per maand voor het ontvangen van papieren post. Post per e-mail is gratis.

Let op: Betalen per acceptgiro is niet meer mogelijk.

Betalen via iDEAL

Liever niet via automatische incasso betalen? Je kunt ook voor betalen via iDEAL kiezen. Je betaalvoorkeur wijzig je via de VGZbewuzt app of Mijn VGZbewuzt. In dat geval ontvang je jouw facturen via e-mail. In de e-mail staat een iDEAL-betaallink waarmee je direct kunt betalen. De facturen kun je daarnaast ook betalen in Mijn VGZbewuzt en via de VGZbewuzt app.

Gebruik het betalingskenmerk

Maak je het bedrag liever zelf over? En niet via de iDEAL-betaallink? Vul dan altijd het 16-cijferige betalingskenmerk in. Deze vind je op je factuur in Mijn VGZbewuzt en in de VGZbewuzt app.

Let op: zet dit nummer in het veld 'Betalingskenmerk' en niet in 'Omschrijving'. Zo weten wij welke factuur je betaalt. Ontvangen we een betaling van je zonder betalingskenmerk? Dan verwerken we met deze betaling het oudste openstaande bedrag.

Rekeningnummer van VGZbewuzt

Het rekeningnummer (IBAN) van VGZbewuzt is: NL87 INGB 0000 717 127.

Betaalwijze bekijken

Wil je zien hoe je jouw rekeningen op dit moment betaalt en welk rekeningnummer bij ons bekend is? Log dan in op de VGZbewuzt app of ga naar Mijn VGZbewuzt.

Jouw rekeningnummer wijzigen

Heb je een nieuw rekeningnummer? Geef deze wijziging dan zo snel mogelijk aan ons door. Ook dit doe je via de VGZbewuzt app of Mijn VGZbewuzt.