Medicijnen en apotheek

Je betaalt soms een deel van je medicijnen zelf. Waarom? Dat leggen we je graag uit. En ook hoe de keuze voor een apotheek je vergoeding bepaalt.

Vergoeding en uitleg over de apotheek en medicijnen


Vergoeding medicijnen

Als je een medicijn nodig hebt, dan is het handig om van tevoren te weten wat je vergoed krijgt. En wat je eventueel zelf moet betalen.

Kies je apotheek

Ga je naar een niet-gecontracteerde apotheek? Dan krijg je vaak een lagere vergoeding. Ga dus naar een apotheek waarmee wij wel een contract hebben.

Wisselen van medicijnen

Soms krijg je van je apotheek medicijnen van een ander merk mee dan je bent gewend. Dit kan verschillende redenen hebben. We leggen het je graag uit.

Kosten apotheekbezoek

Haal je medicijnen op recept? Dan betaal je ook voor de dienstverlening van de apotheek. Deze kosten vallen onder je eigen risico.

Voorkeursbeleid medicijnen

Je krijgt bij VGZbewuzt het volledige bedrag vergoed van medicijnen die onder het voorkeursbeleid vallen. Je betaalt hiervoor ook geen eigen risico.

Op maat gemaakte medicijnen

Het kan zijn dat je een op maat gemaakt medicijn nodig hebt. Bijvoorbeeld als de sterkte of de vorm van een bestaand medicijn voor jou niet geschikt is.

Het gemak van een online apotheek

Maak kennis met de online apotheek. Een apotheek, alleen dan online. Zo kun je alles voor jouw medicijnen regelen via een handige app. Op het moment dat het jou uitkomt.

Mogelijk ook interessant voor jou