Nieuw! Online programma's voor minder stress en beter slapen

Heb je soms stress? Of wil je beter slapen? Met de online programma's van Therapieland kun je direct aan de slag. Op het moment dat het voor jou uitkomt. Heb je een aanvullende bundel bewuzt fit of bewuzt gezond? Dan worden de programma's vergoed. Anders geldt een speciale prijs. 

De programma's van Therapieland

Voor de online programma’s werken we samen met Therapieland. Dit is een grote aanbieder van online psychologische hulp in Nederland.

Therapieland heeft de programma's gemaakt samen met psychologen en ervaringsdeskundigen.

Lekker slapen

Online programma

Therapieland

Nuttig en fijn! Daarom vind je hier het programma Lekker slapen van Therapieland. Met informatie, een slaaptest, slaapgewoontes, minder piekeren en ontspannen.


Stressless

Online programma

Therapieland

Wie heeft het niet af en toe? Stress… Gelukkig kun je er veel aan doen. Daarover gaat het programma Stressless. Leer over oorzaken, leefstijl, omgaan met drukte, plannen en ontspannen.


Zo werken de programma's

De programma’s van Therapieland bestaan uit een aantal stappen. Bij elke stap staat wat je kunt doen.

In de programma's vind je video’s, voorbeelden uit de praktijk en nog extra informatie. Ook kun je aan de slag met opdrachten.

Vergoeding uit de aanvullende verzekeringen

Goed nieuws! De twee programma’s van Therapieland zijn opgenomen in het preventiebudget van de aanvullende bundels bewuzt fit en bewuzt gezond. Uit dit budget vergoeden wij de programma’s. 

Zo werkt de vergoeding

 1. Betalen

  Jij betaalt de kosten van een programma aan Therapieland. Je betaalt de kosten dus eerst zelf.

 2. Declareren

  Heb jij bewuzt fit en bewuzt gezond? Dan kun je de kosten bij ons declareren.

 3. Vergoeden

  Binnen 4 werkdagen staat het bedrag dat wij vergoeden op jouw rekening.

Het programma is voor jou dan gratis.

Hieronder vind je meer informatie over de aanvullende bundels.

Goed om te weten

Lees meer over zelfhulp. Wat is het wel en wat is het niet? En hoe gaan we om met informatie?

Niet bij twijfel

Zelfstandig aan de slag met zelfhulp programma’s is niet altijd een goed idee. Twijfel je over jouw klachten? Check wat je dan kunt doen.

Zo maak je gebruik van de programma’s

Wij hopen van harte dat de programma’s jou helpen. Wil je gebruik maken van een programma? Klik dan onderaan deze pagina. Je gaat dan naar een pagina van Therapieland. Daar kun je een account aanmaken. Je geeft hierbij jouw eigen e-mailadres op en je maakt een wachtwoord aan. Je kiest daarna jouw programma en betaalt dan de speciale prijs. Gegevens van je account bij Therapieland gaan niet naar VGZ.

Speciale prijs

Heb je geen aanvullende verzekering met een budget voor preventie? Ook dan kun je de programma’s van Therapieland doen. De prijs is € 49,95 per programma. Voor jou als verzekerde van VGZbewuzt geldt echter een speciale prijs.

De speciale prijs voor jou als verzekerde is € 15,95 per programma.

Belangrijk! Je kunt de programma’s van Therapieland altijd eerst kosteloos bekijken. Want het begin van elk programma is gratis. Je kunt dan zien of het programma bij jou past.

Daarna volgt de betaalstap. Je betaalt via iDEAL. Daarna kun je het hele programma doen. En jij hebt je hele leven toegang tot het programma.

Antwoorden op vragen over de programma's

 • Heb je een vraag over een programma? Stel jouw vraag dan aan Therapieland. Dat kan op 3 manieren:
  1. Ben je ingelogd bij Therapieland? Gebruik dan de knop ‘Oplossingen en Contact’.
  2. Je kunt ook mailen naar: info@therapieland.nl.
  3. Of bellen: 020-7712848, van maandag t/m vrijdag 9.00-17.00 uur.
 • Je kunt de kosten declareren als je een aanvullende verzekering hebt bij VGZbewuzt. En als je nog preventiebudget over hebt. Dat kun je zien in Mijn VGZbewuzt bij ‘Mijn vergoedingen’.
 • Je kiest een programma. Je kunt eerst kosteloos het programma bekijken. Wil je het programma doen? Dan betaal je het programma meteen op de website van Therapieland. Dit gaat via iDEAL. Je krijgt dan een rekening. Deze rekening kun je via de VGZbewuzt app of in Mijn VGZbewuzt bij ons declareren. Heb je recht op vergoeding? Dan maken wij het bedrag binnen 4 werkdagen aan jou over.
 • Therapieland wil weten of jij verzekerd bent bij VGZbewuzt. Want dan kun je een programma doen. Ook heeft Therapieland jouw verzekeringsgegevens nodig voor de rekening van een programma. Met de rekening kun je de kosten declareren bij VGZbewuzt. Jouw gegevens over het gebruik van een programma gaan niet naar VGZbewuzt.
 • Ja, dat kan! Ook als je geen aanvullende verzekering hebt of als jouw preventiebudget op is. Je betaalt dan de speciale lage prijs voor jou als verzekerde bij VGZbewuzt. Je kunt de kosten dan natuurlijk niet bij ons declareren.
 • Niks! Jouw gegevens blijven bij Therapieland. Deze gegevens gaan niet naar VGZbewuzt. Wat jij doet in de programma’s blijft anoniem.
 • Nee. Je betaalt 1 keer voor een programma. Je zit verder nergens aan vast. Wel hou je jouw hele leven toegang tot het programma dat jij doet.

Voordelen van de online programma’s

 • Direct zelf aan de slag
 • Op het moment dat het jou past, thuis of overal online
 • Voor een speciale prijs of vergoed uit jouw aanvullende verzekering