Toegankelijkheid: onze website en app voor iedereen

Een zorgverzekering is verplicht. Daarom vinden we het belangrijk dat iedereen zelf zijn zorgverzekerings-zaken bij ons kan regelen. Op welke manier dan ook. Elke dag doen wij ons best om onze online diensten en services toegankelijk te maken en te houden. En helpen we je op weg om (meer) digitaal te worden of blijven.

Dit is heel makkelijk te doen op onze website

Onze website is nog niet helemaal toegankelijk. Daar werken we hard aan. Maar op het grootste deel van de website kun je:

  • pagina's tot 200% vergroten, zodat je makkelijker kunt lezen.
  • navigeren met alleen het toetsenbord, als je geen muis kunt gebruiken.
  • de tekst laten voorlezen met een schermlezer.

Tip! Gebruik de voorleesfunctie

Soms is het fijn als de tekst op een website wordt voorgelezen. Dit kun je op een aantal pagina's van onze website doen via de 'Lees voor'-functie bovenaan de pagina. Of gebruik de voorleesfunctie of schermlezer via je telefoon of tablet.

Voorleesfunctie iPhone of iPad aanzetten

Je stelt de 'VoiceOver' zo in: kies op je apparaat ‘Instellingen’, dan naar 'Algemeen' en kies dan 'Toegankelijkheid'.

Schermlezer Android telefoon of tablet aanzetten

TalkBack geeft gesproken feedback. Je zet TalkBack aan via de Google Assistent: Zeg 'Hey Google', en daarna 'Zet TalkBack uit' of 'Zet TalkBack aan'. Of ga naar 'Instellingen', kies dan 'Toegankelijkheid' en zet TalkBack aan of uit.

Ondersteunde browsers en besturingssystemen

Onze website moet eenvoudig en veilig te gebruiken zijn. Je kunt dan het best de nieuwste versie van de browser en besturingssysteem gebruiken.