Best gewaardeerde

zorgverzekeringsapp

Alles makkelijk regelen met de VGZbewuzt app 

Al meer dan 2 miljoen verzekerden gebruiken de app

 • Zien in welk ziekenhuis je het snelst aan de beurt bent
 • Binnen 1 minuut declareren met een foto of pdf
 • Dag en nacht je vraag stellen in de app
 • Veilig en vertrouwd inloggen met DigiD
 • Altijd je digitale zorgpas bij de hand

Download de VGZbewuzt app 

VGZ Zorg app downloaden in de App StoreVGZ Zorg app downloaden in de Google Play Store

Pssst... nog niet verzekerd, maar wel alvast even rondkijken in de app? Dat kan! Download de app en kies voor de optie rondkijken. Je kunt de app dan al uitproberen zonder je aan te melden.

Nu beschikbaar: de vernieuwde VGZbewuzt app

Deze nieuwe versie zorgt voor een snellere app waarin je nog makkelijker je zorgzaken kunt vinden. Je logt in de vernieuwde app ook altijd in met DigiD, veilig en vertrouwd. Zoals je al gewend bent bij andere zorgverleners en de Overheid.

Ben je tevreden of zie je iets dat beter kan? Geef je feedback door via de app. Zo maken we de app samen beter!

Dit kun je met de VGZbewuzt app

Beweeg de blokken hieronder van rechts naar links

Zien in welk ziekenhuis je het snelst aan de beurt bent

Supersnel declareren met een foto of pdf

Alles vinden en regelen voor passende zorg

Je vergoedingen en zorgverbruik bekijken

Aan de slag in de app in 5 stappen

 1. Download de app

  Je kunt kiezen uit Apple of Android
 2. Kies je taal

  Wij bieden de app aan in het Nederlands en Engels. Je kunt dit later ook nog altijd aanpassen.
 3. Inloggen met DigiD

  De eerste keer meld je je aan via je DigiD. Daarna krijg je een melding om de app te openen. Na de registratie log je bij elk gebruik in met je DigiD, veilig en vertrouwd. Dat werkt het snelst als je de DigiD app op je telefoon hebt. Liever inloggen zonder DigiD app? Bekijk hier hoe dat werkt. 
 4. Toestemming voor meldingen

  Kies welke meldingen je wilt ontvangen en blijf op de hoogte.
 5. Lees de voorwaarden

  Nadat je akkoord gaat met de voorwaarden, kun je direct aan de slag met de app.

Veelgestelde vragen

 • Heb je de energiebesparingsmodus van jouw telefoon of tablet aanstaan? Dan sluit de app volledig af zodra DigiD wordt geopend. Hierdoor kom je steeds terug op het beginscherm van de registratie. En is het afronden van de registratie niet mogelijk. Schakel de energiebesparingsmodus uit en probeer het opnieuw.
   
  Waar vind ik de energiebesparingsmodus van mijn apparaat?
  Controleer of je 1 van de volgende energiebesparingsmethodes aan hebt staan. Staat 1 van deze methodes aan? Schakel deze dan uit en start de registratie opnieuw. 

  • Een energiebesparing app.
  • De energiebesparingsmodus van je apparaat. Je vindt de energiebesparingsmodus voor IOS 11 (en hoger) en Android 10 (en hoger) terug bij ‘Instellingen’ en ‘Batterij’. Voor Android lager dan versie 10 vind je dit terug bij  ‘Instellingen’, ‘Apparaatonderhoud’, ‘Batterij’.
   
 • Jazeker! De app is handig voor al onze verzekerden. Als medeverzekerde kun je bijvoorbeeld je polis en eigen risico bekijken, declareren en zien hoeveel vergoedingen je nog hebt. Ook heb je met de app altijd je digitale zorgpas bij de hand. En wist je dat je gratis gebruik kunt maken van handige services zoals de Mindfulness coach app, of de online medicijnservice? Download de app en ontdek de mogelijkheden.
 • Ja, als je de hoofdverzekerde bent kun je de stand van het eigen risico van al je medeverzekerden bekijken. Ben je niet de hoofdverzekerde? Dan zie je alleen het eigen risico van jezelf.
 • Dat kan! Ga in de app naar ‘Declaratieoverzicht’ > ‘Status declaratie’. Hier zie je of je declaratie ingediend, in behandeling of verwerkt is.

 • Er zijn speciale wetten om de privacy te beschermen. Daarom kun je informatie over zorg(kosten) van meeverzekerde kinderen van 12 jaar en ouder niet zomaar bekijken. Je kind kan zelf de app downloaden en deze gegevens bekijken. 
 • Je kunt inloggen in de app als je op dit moment een verzekering hebt bij VGZbewuzt. Ook als je verzekering later dit jaar of volgend jaar ingaat, kun je gerust alvast rondkijken in de app. Goed om te weten: je kunt dan nog niet alle functies gebruiken. Is je verzekering ingegaan? Dan kun je alles in de app zien en gebruiken.

  Ben je niet meer bij VGZbewuzt verzekerd? Dan kun je niet meer inloggen in de app. Je kunt nog wel tot 3 jaar na het stopzetten van je verzekering inloggen in Mijn VGZbewuzt. Altijd handig als je achteraf iets wilt opzoeken en nakijken.