Best gewaardeerde

zorgverzekeringsapp

Alles makkelijk regelen met de VGZbewuzt app 

Al meer dan 2 miljoen verzekerden gebruiken de app

 • Binnen 1 minuut declareren met een foto of pdf
 • Dag en nacht je vraag stellen in de app
 • Gemakkelijk betalen met iDEAL
 • Meteen zien hoeveel vergoeding je nog hebt per zorgsoort
 • Handige services voor gezondheid en zorg

Je digitale zorgpas altijd in de buurt

We vergeten allemaal wel eens iets. Geen probleem: met onze app heb jij jouw digitale zorgpas namelijk altijd bij de hand. Superhandig!

 

Download de VGZbewuzt app 

VGZ Zorg app downloaden in de App StoreVGZ Zorg app downloaden in de Google Play Store

Pssst... nog niet verzekerd, maar wel alvast even rondkijken in de app? Dat kan! Download de app en kies voor de optie rondkijken. Je kunt de app dan al uitproberen zonder je aan te melden.

Dit kun je met de VGZbewuzt app

Beweeg de blokken hieronder van rechts naar links

Zien in welk ziekenhuis je het snelst aan de beurt bent

Supersnel declareren met een foto of pdf

Handige services die helpen met gezonder leven en zorg

Je vergoedingen en zorgverbruik bekijken

Zo installeer je de app in 4 stappen

 1. Download de app

  Je kunt kiezen uit Apple of Android
 2. Lees de voorwaarden

  Downloaden gelukt? Open dan de app en accepteer de gebruiksvoorwaarden.
 3. Inloggen met DigiD

  De eerste keer log je in met je DigiD. Daarna krijg je een melding om de app te openen.
 4. Maak een pincode aan

  De laatste stap alweer! Bedenk je eigen pincode van 5 tekens. Check? Dan kun je meteen aan de slag. Je opent de app vanaf nu met je eigen pincode. Klik gerust eens rond en ontdek het gemak van de VGZbewuzt app.

Veelgestelde vragen

 • Heb je de energiebesparingsmodus van jouw telefoon of tablet aanstaan? Dan sluit de app volledig af zodra DigiD wordt geopend. Hierdoor kom je steeds terug op het beginscherm van de registratie. En is het afronden van de registratie niet mogelijk. Schakel de energiebesparingsmodus uit en probeer het opnieuw.
   
  Waar vind ik de energiebesparingsmodus van mijn apparaat?
  Controleer of je 1 van de volgende energiebesparingsmethodes aan hebt staan. Staat 1 van deze methodes aan? Schakel deze dan uit en start de registratie opnieuw. 

  • Een energiebesparing app.
  • De energiebesparingsmodus van je apparaat. Je vindt de energiebesparingsmodus voor IOS 11 (en hoger) en Android 10 (en hoger) terug bij ‘Instellingen’ en ‘Batterij’. Voor Android lager dan versie 10 vind je dit terug bij  ‘Instellingen’, ‘Apparaatonderhoud’, ‘Batterij’.
   
 • Jazeker! De app is handig voor al onze verzekerden. Als medeverzekerde kun je bijvoorbeeld je polis en eigen risico bekijken, declareren en zien hoeveel vergoedingen je nog hebt. Ook heb je met de app altijd je digitale zorgpas bij de hand. En wist je dat je gratis gebruik kunt maken van handige services zoals de Mindfulness coach app, of de online medicijnservice? Download de app en ontdek de mogelijkheden.
 • Ja, als je de hoofdverzekerde bent kun je de stand van het eigen risico van al je medeverzekerden bekijken. Ben je niet de hoofdverzekerde? Dan zie je alleen het eigen risico van jezelf.
 • Dat kan! Ga in de app naar ‘Declaratieoverzicht’ > ‘Status declaratie’. Hier zie je of je declaratie ingediend, in behandeling of verwerkt is.

 • Er zijn speciale wetten om de privacy te beschermen. Daarom kun je informatie over zorg(kosten) van meeverzekerde kinderen van 12 jaar en ouder niet zomaar bekijken. Je kind kan zelf de app downloaden en deze gegevens bekijken. 
 • Je kunt inloggen in de app als je op dit moment een verzekering hebt bij VGZbewuzt. Ook als je verzekering later dit jaar of volgend jaar ingaat, kun je gerust alvast rondkijken in de app. Goed om te weten: je kunt dan nog niet alle functies gebruiken. Is je verzekering ingegaan? Dan kun je alles in de app zien en gebruiken.

  Ben je niet meer bij VGZbewuzt verzekerd? Dan kun je niet meer inloggen in de app. Je kunt nog wel tot 3 jaar na het stopzetten van je verzekering inloggen in Mijn VGZbewuzt. Altijd handig als je achteraf iets wilt opzoeken en nakijken.