Hoe minder mensen stress ervaren, hoe beter

VGZ Mindfulness Coach is een app met yoga-, mindfulness- en meditatie-oefeningen. De app is inmiddels al 1 miljoen keer gedownload! En wordt aanbevolen door psychologen en huisartsen.

VGZ mindfulness Coach is uitgebreid met 2 nieuwe programma's, exclusief voor verzekerden van VGZ en VGZbewuzt. Dus ook voor jou!

Mindful gezin
Mindfulness toepassen in de alledaagse hectiek van het ouderschap is best lastig. Dit nieuwe programma helpt je daar bij. 

Zen in de zorg

Werk je in de zorg? Het nieuwe programma Zen in de zorg helpt je om meer balans te ervaren, ontspanning te vinden en om bewuster voor jezelf te zorgen. 

Download de gratis VGZ Mindfulness Coach

Al meer dan 1 miljoen keer gedownload!

VGZ Mindfulness coach app downloaden in de App StoreVGZ Zorg app downloaden in de Google Play Store
App is gratis voor iedereen
Voor beginners én gevorderden
Compleet aanbod van oefeningen
Oefenen wanneer het jou uitkomt

Kies een programma dat bij je past

Heb je nog geen ervaring met mindfulness? Kies dan het programma 'kennismaken met mindfulness'. Wil je juist meer de diepte in? Kies dan 'Verdiepen in mindfulness'. Ben je benieuwd hoe je mindful kunt bewegen? Probeer het uit met de yoga-oefeningen in het programma 'Mindful bewegen'.

Meer dan 100 oefeningen

Kies de oefening waar jij op dat moment behoefte aan hebt. Ook handig: in de app kan je meerdere filters toepassen die bij jou behoefte aansluiten.

 • Type stem (man of vrouw)
 • Duur (1 tot 40 minuten)
 • Houding (zittend, liggend of staand)
 • Moment (ochtend, middag of avond)
 • Doel (visualisatie, mindfulness, yoga, ontspanning)

Bepaal zelf hoe je de app gebruikt

Zo kan je het eindsignaal na afloop van elke oefening eenvoudig aan- of uitzetten in de app-instellingen. Ook kan je een eigen lijst maken door je favoriete oefeningen op te slaan door op het hartje te klikken. Ook handig: je kan oefeningen downloaden om ze altijd en overal te beluisteren.

Minder stress en meer leven in het moment

VGZ mindfulness Coach is dé gratis mindfulness app voor heel Nederland

 • Een gratis app voor iedereen
 • Meer dan 100 oefeningen en 7 programma’s
 • Voor beginners en gevorderden
 • Nieuw! 2 programma's speciaal voor VGZ-verzekerden

Veelgestelde vragen

 • Het effect van de VGZ Mindfulness coach app is wetenschappelijk bewezen. In 2017 is er onderzoek gedaan naar de effectiviteit van mindfulness training via een app. Wat gebeurt er op de korte én lange termijn met mensen als zij mindfulness training volgen? Hoe verbetert dit hun leven? In deze studie is het positieve effect van onze VGZ Mindfulness coach app ook aangetoond. Gebruikers van de app ervaren minder stress, hebben meer energie en zijn meer zelfbewust en ontspannen. Lees de publicatie.
 • Ja dat kan. Heb je liever geen gong aan het einde van de oefening? Dan kun je het eindsignaal makkelijk uitzetten in de app instellingen.

  Regelmatig hoor je aan het begin of tijdens een oefening het geluid van een gong. Dit is het geluid van een klankschaal. Geef jezelf even de tijd om eraan te wennen. Misschien doet het geluid je na een tijd denken aan rust en ontspanning. Tijd voor jezelf. Ook aan het einde van elke oefening hoor je de gong als eindsignaal.
 • Alle oefeningen in de VGZ Mindfulness Coach app zijn geschreven door Annegreetje Wolfs. Een professionele mindfulness trainer die aangesloten is bij de VMBN: Vereniging Mindfulness Based Trainers Nederland.