Wat als je bent aangemeld bij het CAK?

Ben je aangemeld bij het CAK? Dan betaal je nu een hogere premie voor je zorgverzekering. Dat is niet fijn. Lees hieronder wat je hieraan kunt doen.

Een aanmelding bij het CAK

Betaal je 6 maanden geen premie? Dan word je aangemeld bij het CAK. Je bent dan nog gewoon verzekerd. Je premie betaal je nu alleen aan het CAK en niet aan ons. Dit wordt de ‘bestuursrechtelijke premie’ genoemd. In 2024 is dit € 175,20 per maand. Deze premie is hoger dan de premie bij ons. Jammer van het geld natuurlijk. Want het extra bedrag is géén aflossing van je achterstand. We helpen je daarom graag om weer de lagere premie te betalen.

Betaal weer een lagere premie

Wil je weer een lagere premie betalen? Betaal dan je achterstand. Dit kan in termijnen. Je kunt dit regelen met je incassobureau en/of met ons.

Ik heb nog bedragen openstaan:

  • Bel eerst het incassobureau. Daar kun je jouw achterstand in termijnen betalen. Wij werken samen met de incassobureaus Flanderijn en Inkassier.

    Bel ons daarna op 088 - 131 01 39 (gebruikelijke belkosten). Dan kijken we samen naar een oplossing voor je achterstand bij ons. Is alles geregeld? Dan melden wij je voorlopig af bij het CAK. Je betaalt dan weer de normale, lagere premie aan ons.

  • Bel het incassobureau waar je achterstand naar is overgedragen: Flanderijn of Inkassier. Je kunt daar je achterstand in termijnen betalen. Is dit geregeld? Dan melden wij je voorlopig af bij het CAK. Je betaalt dan weer de normale, lagere premie aan ons.

  • Bel met ons op 088 - 131 01 39 (gebruikelijke belkosten). Dan zoeken we samen naar een oplossing voor jouw achterstand. Is alles geregeld? Dan melden wij je voorlopig af bij het CAK. Je betaalt dan weer de normale, lagere premie aan ons.

  • In Mijn VGZbewuzt vind je informatie over je openstaande bedragen bij ons. Komt je er niet uit? Bel ons dan gerust op 088 - 131 01 39 (gebruikelijke belkosten). Dan zoeken we samen naar een oplossing voor jouw situatie.

Een nieuwe aanmelding voorkomen

Betaal je een termijn van je regeling niet? Of mis je een premiebetaling? Dan betaal je weer de hogere premie aan het CAK. Bel ons daarom direct als je niet op tijd kunt betalen. Dan kijken we samen naar een passende oplossing.

Krijg grip op je geld met Geldfit

Geldfit is een korte online test. Na het beantwoorden van de vragen kom je erachter hoe je er nu voorstaat. En ontdek je welke stappen je kunt zetten om financieel gezond te blijven of te worden.

Zo werkt het: