Ongeluk buiten jouw schuld? Meld het ons

Een ongeluk zit in een klein hoekje en gebeurt soms buiten jouw schuld. Bijvoorbeeld door een aanrijding, bedrijfsongeval, mishandeling of een hondenbeet. Dat is heel vervelend. Zeker als je daardoor ook nog gebruik moet maken van zorg. Natuurlijk betalen wij op basis van jouw zorgverzekering de kosten voor je. Maar het eigen risico blijft voor jouw rekening.

Waarom melden?

In Nederland is het zo geregeld dat de veroorzaker van een ongeluk de schade moet betalen. Dankzij jouw melding kunnen wij een onderzoek starten, zodat de juiste partij de schade betaalt. Is de schade inderdaad veroorzaakt door een andere partij?

  • Wij zorgen ervoor dat de aansprakelijkheidsverzekering van de tegenpartij de zorgkosten aan ons terugbetaalt. Jij hoeft verder niets meer te doen.
  • Wij kunnen je doorverwijzen naar een letselschadespecialist. Deze persoon helpt je in het behartigen van jouw belangen bij het afhandelen van jouw schadezaak. Zoals bijvoorbeeld die rekening voor het eigen risico. Misschien heb je ook nog andere schade opgelopen, zoals kapotte spullen of tijdelijke werkloosheid. Hieraan zijn voor jou geen kosten verbonden.

Zo kun je een ongeval melden

Soms benaderen wij jou

Het kan ook voorkomen dat wij jou benaderen. Je krijgt dan van ons een brief of telefoontje waarin we je om meer informatie over de zorgkosten vragen. Soms gaat dat over een ongeluk van enkele jaren geleden. Dat lijkt misschien gek. Je wilt natuurlijk liever niet herinnerd worden aan deze vervelende gebeurtenis. Toch kunnen wij met behulp van jouw informatie bepalen of we de kosten kunnen verhalen. Als je over dat jaar het eigen risico over de medische kosten hebt moeten betalen, kan het zijn dat je dit alsnog terugkrijgt.