Ongeluk buiten je schuld? Meld het en bespaar kosten

Een ongeluk zit in een klein hoekje en gebeurt soms buiten je eigen schuld om. Maak je door zo’n ongeval gebruik van zorg? Dan krijgt je soms na een tijd een rekening voor het eigen risico. Die hoef je niet altijd te betalen.

Bespaar kosten dankzij je melding

Dankzij jouw melding kunnen we onderzoeken of de schade veroorzaakt is door een andere partij. Als blijkt dat dit klopt, betaalt de aansprakelijkheidsverzekering van de tegenpartij de zorgkosten aan ons terug. Over de medische kosten van het ongeluk heb je misschien een rekening gekregen voor je eigen risico of voor een eigen bijdrage. Je hebt dan mogelijk recht op (een gedeeltelijke) teruggave. Het melden van een ongeluk, veroorzaakt door een ander, kan dus voordelig voor je zijn.

Geef een ongeval aan ons door

Als je buiten jouw schuld om slachtoffer bent van een ongeluk waardoor je medische kosten hebt gemaakt, kun je dat aan ons laten weten op verschillende manieren:

Informatie over het ongeluk

Het kan ook voorkomen dat wij jou benaderen. Je krijgt dan van ons een brief of telefoontje waarin we je om meer informatie over de zorgkosten vragen. Soms gaat dat over een ongeluk van enkele jaren geleden. Dat lijkt misschien gek. Je wilt natuurlijk liever niet herinnerd worden aan deze vervelende gebeurtenis. Toch kunnen wij met behulp van jouw informatie bepalen of we de kosten kunnen verhalen. Als je over dat jaar het eigen risico over de medische kosten hebt moeten betalen, kan het zijn dat je dit alsnog terugkrijgt.

Overige schade

Naast medische kosten heb je misschien ook nog andere schade opgelopen, zoals kapotte spullen of tijdelijke werkloosheid. Die schade is vaak lastig te bepalen. Wij kunnen je helpen met het vinden van een (gratis) (letsel)schade advocaat. Bel ons op 085 - 079 99 99.