Bepaal jouw wensen en zorgkeuzes

Wil je een indicatie voor langdurige zorg aanvragen? Dan is het belangrijk om in deze fase al te bedenken waar je zorg wilt krijgen. En hoe je de zorg wilt regelen. Jouw wensen en keuzes over waar en hoe zijn bepalend voor je aanvraag voor een indicatie langdurige zorg.

Zorg thuis of in een instelling?

  • Wil je graag thuis blijven wonen en dezelfde zorg ontvangen als in een zorginstelling? Met een volledig pakket thuis ontvang je deze zorg thuis. Inclusief maaltijden.

    Wil je slechts een deel van het totale zorgpakket ontvangen? Dat kan met een modulair pakket thuis. Je kiest er dan voor delen (modules) van het totale zorgpakket niet te ontvangen. Omdat je dat niet wilt. Of omdat je dat zelf regelt met een persoonsgebonden budget. Maaltijden regel je in dit geval zelf.

  • Heb je zorg in een instelling nodig? Daarover heeft het zorgkantoor afspraken met verzorgingshuizen, verpleeghuizen en zorginstellingen voor gehandicaptenzorg. Je krijgt daar alle zorg die je nodig hebt, inclusief de maaltijden.

    Levert jouw huidige zorgverlener ook langdurige zorg?

    Ben je op dit moment tevreden over de zorg van een bepaalde zorgverlener? Vraag alvast of de zorgverlener ook langdurige zorg levert.

De volgende stap: laat je adviseren en neem contact op met jouw zorgkantoor

Wil je meer informatie over de keuzes in de langdurige zorg? Of weet je in grote lijnen al wat jouw wensen zijn? Ga dan naar stap 3 en bel met het zorgkantoor in jouw regio voor meer informatie. Zij bespreken met je of jouw wensen mogelijk zijn.