Vragen over de VGZbewuzt zorgpas

Heb je een vraag over de VGZbewuzt zorgpas? Hieronder hebben we de meest gestelde vragen over de zorgpas voor je op een rijtje gezet.

Veelgestelde vragen

 • Je ontvangt bij je zorgverzekering een digitale zorgpas. Deze zetten wij na de ingangsdatum van je polis voor je klaar in de VGZbewuzt app. Zo heb je de pas altijd bij de hand. Wil je toch liever een zorgpas in je portemonnee? Dan kun je deze na de ingangsdatum van jouw zorgverzekering zelf aanvragen in de VGZbewuzt app of op Mijn VGZbewuzt.

  Breng je in de tussentijd een bezoek aan een zorgverlener? Dan is het slim om je polis mee te nemen.

  In de VGZbewuzt app vind je ook de informatie van je European Health Insurance Card (EHIC). Met een EHIC ben je in Europa verzekerd van spoedhulp. Deze digitale pas is geen officieel document. Soms vraagt een zorgverlener in het buitenland wel om een officieel document. Neem dan contact op met de VGZbewuzt Alarmcentrale via +31 40 297 58 90. Wij sturen dan een bewijs van verzekering naar de zorgverlener. Zo voorkom je dat je mogelijk kosten zelf moet voorschieten.

 • Aanvragen van een zorgpas hoeft niet. Je hebt je zorgpas altijd bij je via de VGZbewuzt app, bij ‘Zorgverzekering’. Als je zorgverlener vraagt naar je zorgpas, kun je dit laten zien. Dat is makkelijk en milieuvriendelijk.

  Wil je toch liever een pasje in je portemonnee? Dan kun je dit na de ingangsdatum van je zorgverzekering aanvragen via de VGZbewuzt app of in Mijn VGZbewuzt. Je ontvangt een nieuwe zorgpas binnen 5 werkdagen.

  De zorgpas in de VGZbewuzt app geldt ook op vakantie. Let op: Ga je naar een land buiten Europa, dan heb je een pasje nodig.

 • Je zorgpas met European Health Insurance Card (EHIC) is meerdere jaren geldig. Verloopt je zorgpas? Dan zetten wij een nieuwe zorgpas voor je klaar in de VGZbewuzt app. Wil je liever een pasje thuis ontvangen? Dan kun je deze zelf gratis aanvragen via Mijn VGZbewuzt of de VGZbewuzt app
 • Het is altijd handig om veranderingen snel aan ons door te geven. Als de verandering ook te maken heeft met je zorgpas, dan word je digitale zorgpas in de VGZbewuzt app aangepast. Een nieuw adres hoef je niet aan ons door te geven. Dit doet de gemeente voor je.
 • Je vindt je polisnummer op je polis in de VGZbewuzt app en Mijn VGZbewuzt.

 • Geen punt! Met de VGZbewuzt app heb je altijd jouw zorgpas bij de hand.

  VGZbewuzt app downloaden in de App StoreVGZbewuzt app downloaden in de Google Play Store

  Het komt voor dat zorgverleners in het buitenland je plastic zorgpas met de European Health Insurance Card (EHIC) willen zien. Als je toch een zorgpas thuis wilt ontvangen, kun je deze aanvragen via de VGZbewuzt app of Mijn VGZbewuzt. Of je doet het telefonisch, direct in het keuzemenu. Je nieuwe pas sturen wij dan binnen 5 werkdagen gratis op.

 • Je kunt het pasje doorknippen en weggooien. De verzekerde vindt de digitale zorgpas ook in de VGZbewuzt app. Je hoeft de pas niet naar ons op te sturen.

 • Je kunt je pasje doorknippen en weggooien.