Wat regel je wanneer?

 1. Verloskundige in de buurt vinden

  Zwanger? Gefeliciteerd! Dit hoef je niet aan ons door te geven. Wel is het logisch om een verloskundige te bellen. Misschien heb je dit al gedaan. Heb je nog geen praktijk gevonden? Vind dan via onze Zorgzoeker een verloskundige bij jou in de buurt.

 2. Kraamzorg regelen

  De kraamverzorgende helpt je de eerste dagen na de geboorte met de zorg voor uw kindje. En geeft je handige tips. Het is belangrijk dat je kraamzorg uiterlijk in de 20e week van de zwangerschap aanvraagt.

 3. Kraampakket aanvragen

  In het kraampakket zitten alle medische artikelen die je rond de bevalling nodig hebt. VGZbewuzt heeft geen vergoeding voor het kraampakket. Maar het is wel erg handig om aan te schaffen. Dit kun je het best 3 maanden voor de verwachte bevaldatum aanvragen.

 4. Je baby aanmelden

  De baby is geboren. Hopelijk is alles goed gegaan. Je geeft je kindje aan in de gemeente waar het is geboren. Je hebt hiervoor 3 werkdagen de tijd. Geef de geboorte van je baby daarna door aan VGZbewuzt. Het liefst binnen 1 maand na de geboorte.

Tip! Kun je geen kraamzorgorganisatie of verloskundige vinden, of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met de VGZbewuzt Kraamzorglijn: 0900 - 237 58 72 (gebruikelijke belkosten). Bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 13.00 uur. Je kunt ook online een vraag stellen over kraamzorg.

Alle vergoedingen rondom zwangerschap en geboorte


Ik wil zwanger worden

Dit is je vergoeding:

Ik ben zwanger

Dit zijn je vergoedingen:

Er is geen vergoeding voor het gebruik van een geboorteTENS.