Bloed prikken

Je kent het vast wel: de huisarts vindt het verstandig om wat verder te kijken. En jouw bloed, urine of een klein beetje weefsel te laten onderzoeken. Deze onderzoeken helpen de huisarts om erachter te komen wat er aan de hand is. Die zekerheid is prettig en hopelijk is alles goed. Dat is natuurlijk het fijnst. Het is wel belangrijk dat je voor dit onderzoek naar een zorgverlener gaat waar wij afspraken – een contract – mee hebben.

Voorkom onnodige kosten

Als de huisarts je verwijst, kan hij op zijn computer zien met welke zorgverleners VGZbewuzt een contract heeft. Ook als je regelmatig bloed moet laten prikken, bijvoorbeeld als je (kans op) trombose of diabetes hebt. Ga je naar een zorgverlener waar wij afspraken mee hebben, dan voorkom je onnodige kosten. Je kunt deze zorgverleners ook zelf opzoeken in onze Zorgzoeker.

Vind gemakkelijk een zorgverlener met een contract

Je kunt bijvoorbeeld zoeken op bloed prikken, trombosezorg of laboratoriumonderzoek. Wij noemen deze onderzoeken ‘diagnostiek’. Je kunt dus ook zoeken op ‘Diagnostiek op aanvraag van huisarts’. Wil je weten hoe de Zorgzoeker werkt? Bekijk dan de uitleg.

Ga je naar een zorgverlener waar wij geen afspraken mee hebben, dan kan het zijn dat je zelf een deel van de kosten moet betalen. Dat zou zonde zijn. Met onze Zorgzoeker kun je dat voorkomen. Je betaalt wel eigen risico.

Afspraken met zorgverleners

We maken deze afspraken omdat we de samenwerking tussen jouw huisarts, het ziekenhuis en het laboratorium willen verbeteren. Dan zijn je uitslagen meteen op de juiste plek als de huisarts je doorverwijst. Deze afspraken geven je de zekerheid dat de kwaliteit van de zorg goed is. Ook houden we hiermee jouw premie zo laag mogelijk.