Vergoeding huisarts

Heb je gezondheidsklachten? Dan ga je eerst naar je huisarts. Die kent jou en weet van jouw medische geschiedenis. De huisarts kan je bijna altijd verder helpen. Je betaalt hier meestal niets voor. Ook geen eigen risico.

Alles wat je wilt weten over de huisarts


Huisarts, huisartsenpost, spoedeisende hulp

  • Bel altijd eerst je huisarts.
  • Avond? Weekend? En heeft het spoed? Bel de huisartsenpost.
  • Levensbedreigend? 112 of spoedeisende hulp.

Wat betaal ik voor huisartsenzorg?

Meestal niets, want wij vergoeden de rekening. Soms betaal je eigen risico. Bijvoorbeeld voor laboratoriumonderzoek na bloedprikken bij de huisarts.

Ik wil een andere huisarts

Via de Zorgzoeker vind je een nieuwe huisarts bij jou in de buurt. Als de huisarts geen nieuwe patiënten aanneemt kun je wel terecht als passant. Dat betekent dat je er altijd terechtkunt als jouw klachten dringend zijn. Ben je passant bij een huisarts met contract dan vergoeden wij de kosten volledig.

Voor sommige zorg heb je een verwijzing nodig

Soms krijg je zorg alleen vergoed als je eerst naar je huisarts bent geweest. Maar waarvoor heb je een verwijsbriefje (verwijzing) nodig? En waarvoor niet?

Waarvoor kan ik naar de huisarts?

En bij steeds meer huisartsen kun je ook terecht voor speciale zorg. Zoals kleine chirurgische ingrepen. In een praktijk werken ook assistenten en praktijkondersteuners.

Zelf zorg vinden en regelen

De juiste zorg vinden of hulp bij het regelen van zorg. Dat hebben we voor jou zo gemakkelijk mogelijk gemaakt. Veel van deze zaken kun je eenvoudig online regelen. Op het moment dat het jou uitkomt.