Kraamzorg regelen

De kraamverzorgende helpt je tijdens de eerste dagen nadat je baby geboren is. Dat is fijn, want er komt best veel op je af. Zo krijg je hulp bij het wassen van jouw baby en geeft de kraamverzorgende allerlei handige tips. Je kunt de kraamzorg zelf regelen. Dat is heel simpel. 

Je kraamzorg lekker snel aanvragen

Het is belangrijk dat je kraamzorg uiterlijk in de 20e week van jouw zwangerschap aanvraagt. Hoe kun je dit doen? 
  • Je kunt in onze Zorgzoeker met jouw postcode gemakkelijk een kraamzorgorganisatie vinden. De organisaties in de Zorgzoeker hebben een contract met ons.
  • Heb je een kraamzorgorganisatie gevonden? Dan kun je hiermee contact opnemen en de aanvraag regelen. Dat kun je doen door naar de website van deze organisatie te gaan. De link staat in de Zorgzoeker. Maar je kunt hen natuurlijk ook bellen.
  • De kraamzorgorganisatie regelt alles verder, en stuurt ook de rekening naar ons.
  • Heb je toch nog vragen, neem dan gerust contact op met onze zorgadviseurs

Meer geboortes en minder kraamverzorgers

Beval je deze zomer van een kindje? Dan kan het zijn dat je minder kraamzorg krijgt dan je verwacht. Dit komt doordat er meer geboortes zijn en minder kraamverzorgsters. Het is belangrijk dat iedereen de zorg krijgt die zij nodig heeft. Overleg daarom tijdig met je kraamzorgorganisatie of jij voldoende zorg krijgt. En probeer zelf wat meer hulp voor thuis in te schakelen. Uiteindelijk zorgen we ervoor dat iedereen de kraamzorg krijgt die nodig is voor moeder en kind. 
 

Tip: vraag ook je kraampakket aan

In het kraampakket zit alles wat je rond de bevalling nodig hebt. Voor thuis of als je uit het ziekenhuis terugkomt. Vraag jouw kraampakket vóór de 5e maand van uw zwangerschap aan. Dan heb je het uiterlijk in de 7e maand van je zwangerschap in huis.

Deel jouw ervaring: heeft de kraamzorg je goed geholpen?

We hopen natuurlijk dat je een fijne kraamzorgperiode hebt gehad. Op ZorgkaartNederland kun je een waardering schrijven over de kraamzorgorganisatie die jou heeft geholpen. Doe dit vooral, zo help je anderen bij het maken van een keuze voor kraamzorg.