Kraamzorg regelen

De kraamverzorgende helpt je tijdens de eerste dagen nadat je baby geboren is. Dat is fijn, want er komt best veel op je af. Zo krijg je hulp bij het wassen van jouw baby en geeft de kraamverzorgende allerlei handige tips. Je kunt de kraamzorg zelf regelen. Dat is heel simpel. 

Je kraamzorg lekker snel aanvragen

Het is belangrijk dat je kraamzorg uiterlijk in de 20e week van jouw zwangerschap aanvraagt. Hoe kun je dit doen? 
  • Je kunt in onze Zorgzoeker met jouw postcode gemakkelijk een kraamzorgorganisatie vinden. De organisaties in de Zorgzoeker hebben een contract met ons.
  • Heb je een kraamzorgorganisatie gevonden? Dan kun je hiermee contact opnemen en de aanvraag regelen. Dat kun je doen door naar de website van deze organisatie te gaan. De link staat in de Zorgzoeker. Maar je kunt hen natuurlijk ook bellen.
  • De kraamzorgorganisatie regelt alles verder, en stuurt ook de rekening naar ons.
  • Heb je toch nog vragen, neem dan gerust contact op met onze zorgadviseurs

Tekort aan kraamverzorgers

Er is een landelijk tekort aan kraamverzorgsters. Daardoor kan het zijn dat je minder kraamzorg krijgt óf op een andere manier dan je verwacht. Het is belangrijk dat jij de zorg krijgt die je nodig hebt. Overleg daarom op tijd met je kraamzorgorganisatie over wat er mogelijk is. En probeer zelf wat meer hulp voor thuis in te schakelen.

Lukt het je niet de kraamzorg te regelen via een kraamzorgorganisatie? Wij helpen je graag! Neem dan contact op met de VGZbewuzt Kraamzorglijn: 0900 - 237 58 72 (gebruikelijke belkosten). Bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 13.00 uur. Je kunt ook online een vraag stellen over kraamzorg.

Tip: vraag ook je kraampakket aan

In het kraampakket zit alles wat je rond de bevalling nodig hebt. Voor thuis of als je uit het ziekenhuis terugkomt. Vraag jouw kraampakket vóór de 5e maand van uw zwangerschap aan. Dan heb je het uiterlijk in de 7e maand van je zwangerschap in huis.

Deel jouw ervaring: heeft de kraamzorg je goed geholpen?

We hopen natuurlijk dat je een fijne kraamzorgperiode hebt gehad. Op ZorgkaartNederland kun je een waardering schrijven over de kraamzorgorganisatie die jou heeft geholpen. Doe dit vooral, zo help je anderen bij het maken van een keuze voor kraamzorg.