Wijzigingen in je VGZbewuzt zorgverzekering 2022

Je VGZbewuzt zorgverzekering voor 2022 staat weer klaar. Je kreeg de veranderingen al van ons in de bijlage van de mail over je nieuwe premie. Je kunt ze ook op deze pagina bekijken.

Zo vind je alles makkelijk op 1 plek. Dit zijn dezelfde veranderingen als in de bijlage 'Wijzigingsoverzicht' bij je mail. Staat er geen verandering bij voor zorg die je nodig hebt? Dan blijft alles zoals je gewend bent.

Wat verandert er in de basis- & aanvullende modules?

In het wijzigingsoverzicht (pdf) vind je alle veranderingen op een rij. 

Uitgelichte wijzigingen

Hieronder vind je een aantal uitgelichte wijzigingen.

 • Declareer jij een nota van een zorgverlener bij ons? Zorg dat de volgende informatie op de nota staat:

  • Datum
  • Notanummer 

  Meer weten? Bekijk alles over declareren

 • Maak jij gebruik van taxivervoer? Bijvoorbeeld om naar het ziekenhuis te gaan. Let er dan op dat wij in 2022 gebruikmaken van 1 taxibedrijf. Wil je liever een ander taxibedrijf? Dan betaal je een deel van de kosten zelf. 

  In de zorgzoeker vind je het taxibedrijf waarmee wij samenwerken. Bekijk de verzekeringsvoorwaarden om te zien of je recht hebt op vergoeding van een taxi. 

 • Maak je gebruik van geestelijke gezondheidszorg? Dan verandert er iets. Vanaf 2022 declareert de GGZ anders. Dit kan gevolgen hebben voor je eigen risico.

  De GGZ sluit op 31 december 2021 alle rekeningen af. Ook als je behandeling in 2022 verder gaat. Heb je het eigen risico van 2021 nog niet opgebruikt? Dan betaal je dat nog aan ons. In 2022 betaal je opnieuw eigen risico. 

  Het kan dus zijn dat je 2 keer eigen risico betaalt, kort na elkaar. Wij begrijpen als dat niet altijd uitkomt. Je kunt bij ons je eigen risico voor 2022 in delen betalen. Bekijk hoe je eigen risico gespreid betalen werkt.

  Nog niet alle besluiten zijn genomen over de GGZ in 2022. Zodra er meer bekend is, vindt u dat hier.

 • Krijg je CAR-T celtherapie? En hoef je niet meer in het ziekenhuis te blijven? Dan moet je binnen 1 uur in het ziekenhuis kunnen zijn.

  Woon je verder dan een 1 rijden van het ziekenhuis? Dan vergoeden wij overnachtingen in de buurt van het ziekenhuis. Wij vergoeden in 2022 maximaal € 77,50 per dag.

  De vergoeding begint op de dag dat je het ziekenhuis verlaat. De vergoeding stopt 28 dagen nadat je de CAR-T cellen kreeg.

Waarom verandert de zorgverzekering?

De regering bepaalt wat er in de basisverzekering zit. En zorgverzekeraars wat er in de aanvullende verzekeringen zit.

Samen met de regering bekijken steeds hoe we de zorgverzekering goed en betaalbaar houden. En hoe iedereen er gebruik van kan maken, als het nodig is. Ook in de toekomst. Soms moeten we daarom iets veranderen. Er komen vergoedingen bij of er gaan vergoedingen af. En soms maken we iets makkelijker. Bijvoorbeeld door te zorgen dat meer zorgverleners een verwijzing kunnen geven. 

Wil je weten wat wij vergoeden in 2022? Bekijk dan alle vergoedingen

Natuurlijk kun je ook in 2022 op ons rekenen. Want daarvoor kies je VGZbewuzt, toch? 

Wij sturen je de voorwaarden

Alle veranderingen hebben wij ook in de nieuwe voorwaarden gezet. Je ontvangt de voorwaarden voor 2022 binnenkort. Of bekijk de voorwaarden voor 2022 nu al.