Apotheken met of zonder contract

Je kiest natuurlijk zelf bij welke apotheek je jouw medicijnen ophaalt. Wel is het goed om van tevoren even te kijken of je apotheek een contract met ons heeft. Dat kan namelijk schelen in de kosten voor je.

Je keuze bepaalt je vergoeding

Elk jaar maken wij afspraken met apotheken. Die afspraken leggen wij vast in een contract. Dit doen wij om de zorg voor jou zo goed en betaalbaar mogelijk te houden. Jouw keuze voor een apotheek met of zonder contract bepaalt hoeveel je vergoed krijgt. 

Basisverzekering  Apotheek met contract   Apotheek zonder contract
VGZbewuzt Basisverzekering  100% vergoed  75% van het We kijken naar het gemiddelde van de tarieven die wij hebben afgesproken met gecontracteerde zorgverleners. Je vergoeding is 75% van dit gemiddelde. vergoed

Hebben wij geen contract met je apotheek?

Dan krijg je zelf de nota van de apotheek. Op de nota staan de kosten van je geneesmiddelen en van de apotheek. Je dient deze nota zelf bij ons in. Jouw apotheek kan dat niet meer voor je doen. Je ontvangt de vergoeding op uw rekening en betaalt zelf de nota aan je apotheek.

Vind een apotheek met contract

In de Zorgzoeker vind je alle apotheken bij jou in de buurt die een contract hebben. Zoek hiervoor op ‘Apotheken’.

Je medicijnen gemakkelijk online geregeld

Meer gemak rondom je medicijnen? Bestel je medicijnen dan online en je krijgt ze de volgende werkdag thuisbezorgd. Wij werken hiervoor samen met betrouwbare online apotheken zoals MedApp en De Nationale Apotheek. Klik hier voor meer informatie over onze online medicijnservice.

Bekijk ook