Verpleging en verzorging via een thuiszorgorganisatie

Wil je makkelijk en snel verpleging en verzorging thuis regelen? Wij helpen je graag.

 • Je kiest zelf een thuiszorgorganisatie die bij jou past uit onze selectie thuiszorgorganisaties. Een wijkverpleegkundige van deze thuiszorgorganisatie komt bij je thuis om je te verzorgen. Hij of zij kan je ondersteunen op bijvoorbeeld de volgende punten:

  • Hulp bij het douchen of aankleden
  • Zwachtelen van benen 
  • Aanleggen van een katheter 
  • Verzorging van een wond 

  Wij regelen samen met jouw thuiszorgorganisatie alle financiƫle zaken. Je hebt hier geen omkijken naar.

Verpleging en verzorging thuis regelen? Volg het stappenplan


 1. Zoek een thuiszorgorganisatie

  In de Zorgzoeker vind je een overzicht van thuiszorgorganisaties met een contract bij VGZbewuzt. Kies een thuiszorgorganisatie bij jou in de buurt. Heb je al een voorkeur? Voer dan de naam van de thuiszorgorganisatie op in het zoekveld.

  Kun je geen passende thuiszorgorganisatie vinden in de zorgzoeker? Neem contact op met de zorgadviseur.

 2. Bel de thuiszorgorganisatie

  Bel de thuiszorgorganisatie en maak een afspraak voor een eerste gesprek. Tijdens dit gesprek bepaalt een wijkverpleegkundige samen met jou hoeveel zorg je nodig hebt. Dit gesprek vindt meestal plaats bij jou thuis.

  Tips voor het gesprek

  • Vraag een familielid of mantelzorger om samen met jou bij het gesprek te zijn
  • Geef duidelijk aan welke zorg je nodig hebt en wanneer
  • Houd je zorgpas en legitimatiebewijs bij de hand 
 3. Maak een zorgplan

  Samen met de wijkverpleegkundige maak je een plan waarin staat welke zorg je wanneer nodig hebt. Dit heet een ‘zorgplan’.

 4. U ontvangt verpleging en verzorging thuis

  Heb je bovenstaande stappen doorlopen? En heb je gekozen voor een thuiszorgorganisatie met een contract bij ons? Dan is alles geregeld. Je ontvangt direct de zorg die je nodig hebt.

Thuiszorgorganisatie zonder contract

Kies je voor een thuiszorgorganisatie waarmee wij geen contract hebben? Dan is het belangrijk dat je eerst een aanvraag verpleging en verzorging thuis doet. Wij bekijken jouw aanvraag en laten je weten of je een vergoeding krijgt of niet.

Heb je tijdens het wachten op onze brief verpleging en verzorging thuis nodig? Maak dan gebruik van een thuiszorgorganisatie met contract totdat je onze brief hebt ontvangen.

Kies een thuiszorgorganisatie die bij je past

Je kiest natuurlijk zelf jouw thuiszorgorganisatie uit. Kies je voor een thuiszorgorganisatie zonder contract met ons? Dan zijn er verschillen in jouw vergoeding en het aanvraagtraject.

Thuiszorgorganisatie met contract bij VGZbewuzt

 • 100% vergoed
  Je krijgt de kosten van jouw thuiszorg helemaal vergoed.

 • Jouw thuiszorgorganisatie regelt alles met ons
  Je maakt samen met de thuiszorgorganisatie afspraken over jouw verpleging en verzorging in een zorgplan. De thuiszorgorganisatie regelt het verder met ons. 

Thuiszorgorganisatie zonder contract bij VGZbewuzt

 • Bekijk uw vergoeding
  De vergoeding voor de kosten van thuiszorg, hangt af van jouw basisverzekering. Bekijk hier je vergoeding. Je declareert zelf de rekening bij ons. De thuiszorgorganisatie kan dat niet meer voor je doen. Wij maken de vergoeding aan je over.

 • Je vraagt een machtiging voor verpleging en verzorging aan
  Je maakt samen met de thuiszorgorganisatie afspraken over jouw verpleging en verzorging in een zorgplan. Daarna vraag je bij VGZbewuzt een toewijzing aan met de machtiging verpleging en verzorging.