Jouw VGZbewuzt zorgverzekering in 2024

Ben jij benieuwd naar de zorgverzekering van 2024? Dan zit je hier goed. Gedurende het jaar houden we je op de hoogte van het nieuws rond de zorgverzekering van 2024. 

De basisverzekering

De overheid bepaalt wat de zorgverzekeraars vanuit de basisverzekering vergoeden. Elk jaar komen er behandelingen en medicijnen bij. En gaan andere er weer af. De overheid maakt dat in de loop van dit jaar bekend.

Het eigen risico

Het verplicht eigen risico is het bedrag dat iedereen vanaf 18 jaar zelf betaalt voor zorg uit de basisverzekering. Dat bedrag is in 2023 € 385. In de loop van het jaar maakt de overheid bekend wat het bedrag in 2024 is. 

De zorgtoeslag

De zorgtoeslag is een bedrag dat mensen met weinig inkomen krijgen van de overheid. Bijvoorbeeld studenten. Zo helpt de overheid om de zorgverzekering te betalen. In 2023 is zorgtoeslag maximaal € 145 per maand. Hoe hoog de zorgtoeslag in 2024 wordt, horen we in de loop van het jaar. 

De rekenpremie

De overheid bepaalt ook wat de rekenpremie is. De rekenpremie is niet hetzelfde als de premie die jij betaalt. Uiteindelijk bepaalt elke zorgverzekeraar zelf de nieuwe premie voor de basisverzekering. De rekenpremie is wel de basis van de berekeningen van de zorgverzekeraar. De hoogte van de rekenpremie horen we op Prinsjesdag.

Uiterlijk 12 november ontvang je jouw polis met de nieuwe premie

Wij gaan de loop van het jaar de nieuwe premies berekenen. Natuurlijk doen we er alles aan om jouw premie zo laag mogelijk te houden. Daar kun je op rekenen. Wij zijn een onderdeel van Coöperatie VGZ. En wij hebben geen winstoogmerk. We maken jouw premie uiterlijk op 12 november bekend. Je krijgt dan ook jouw polis voor 2024.

Belangrijke momenten voor de zorgverzekering 2024


19 september 2023 - Op dinsdag 19 september maakt de regering, tijdens Prinsjesdag, de plannen voor 2024 bekend. Ook de plannen voor de zorgverzekering van 2024.

12 november 2023 - Uiterlijk 12 november maken wij de premie voor 2024 bekend. Wij sturen je een e-mail of brief met informatie over jouw nieuwe polis. Ook alles wat er verandert, vind je in die e-mail of brief. 

31 december 2023 - Je hebt tot en met deze datum de tijd om jouw basisverzekering op te zeggen.

31 januari 2024 - Je hebt tot en met deze datum de tijd om jouw basis en aanvullende zorgverzekering af te sluiten. Of jouw huidige verzekering bij VGZbewuzt te wijzigen. Heb je bij jouw oude zorgverzekeraar opgezegd? Dan kun je uiterlijk 31 januari een nieuwe basisverzekering afsluiten.

Betaal je eigen risico in delen

Denk je dat je het eigen risico in 2023 helemaal gaat gebruiken? Dan kan je ervoor kiezen je eigen risico in delen te betalen. Geef dat uiterlijk 31 januari aan ons door.

Dit krijg je ook bij VGZbewuzt

We zijn er voor iedereen die verzekerd wil zijn van goede zorg, maar niet meer wil betalen dan nodig is. Maar biedt VGZbewuzt je nog meer. Zoals een supersnelle app en een gratis tandongevallenverzekering bij je aanvullende zorgverzekering.

Razendsnel declareren

Maak een foto of kies een pdf. Met de VGZbewuzt app declareer je in ieder geval razendsnel. 

Gratis tandongevallenverzekering

Heb je één van onze aanvullende verzekeringen? Dan krijg je daar gratis een tandongevallenverzekering bij!